EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Болница за плюшени мечета" във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Болница за плюшени мечета" във Виена

mail12:35 | 13.12.2016прегледи 968 коментарикоментари 0


На 12–ти декември във Виена  за 16-та поредна година отваря врати "Болницата за плюшени мечета". Инициативата е съвместен проект на Медицинския университет във Виена, Австрийската асоциация на студентите, Лекарския съюз и Съюза на фармацевтите в Австрия. Поради големия интерес през последните години, този път болницата за плюшени играчки, ще работи не два, а три дни до сряда, 14.12.2016 в Лекарския съюз във Виена. Часовете преди обед са запазени за записали се училищни групи, а следобедите могат да дойдат всички деца , които искат доведат на преглед или лечение играчките си. "Болничният престой" трае около един час и е подходящ за деца между четири и осем години, а входът е безплатен.

В ролята на доктори за плюшени играчки  ще влязат 50 студенти от Медицинския университет на Виена. Последователността на различните процедури отговаря на действителността в болницата - от приемането до изписването на "пациентите".  В болницата ще работи и стоматологична клиника, а спешните случаи ще бъдат приемани в бърза помощ. За операциите има на разположение допълнителни плюшени играчки, които могат да бъдат отваряни и отново зашивани. Децата не само съпровождат своята играчка, но и действат като асистенти на лекарите.

В "Болницата за плюшени мечета" децата опознават по формата на игра сложните процеси в едно болнично заведение и по-късно, при истинско посещение в болницата или при лекаря, те могат да се върнат към този положителен опит и да приемат много от това, което се случва там, без страх, твърдят организаторите. Това помага както на децата и на родителите им, така и на лекарите. Благодарение на това, че децата придружават своите плюшени играчки лично и даже помагат при лечението им, те научават какво точно се случва и се убеждават, че посещението при лекар не е толкова страшно, колкото са си представяли.

Медицинският университет във Виена е най-голямото медицинско учебно заведение в немскоговорящите страни, където в момента учат около 8000 студенти. С 5500 служители, 27 университетски клиники  и три клинични института, 12 теоретични медицински центрове и множество високо специализирани лаборатории, той е една от най-значимите водещи изследователски институции в Европа в областта на биомедицината.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg