EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бой пред джамията "Баня Башъ" в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бой пред джамията "Баня Башъ" в София

mail16:45 | 20.05.2011прегледи 3505 коментарикоментари 1


Привържениците на партия "Атака", които протестират срещу високоговорителите на джамията "Баня Башъ" в центъра на София, се сбиха с мюсюлманите, които провеждаха петъчна молитва.
Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите  към мюсюлманите, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от "Атака". При неговото задържане Волен Сидеров попита полицаите: "Защо задържате от нашите, а не от тях?". Пред колата, където бе вкаран задържаният отново се събраха много симпатизанти на "Атака" заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания.
От "Атака" започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а последните ръкопляскаха.
Малко преди 13.00 часа започна сблъсъкът.  Един от гражданите, който се представи като "случаен минувач", се раздразни от това, че пред джамията се застилат килимчета за редовната петъчна молитва на мюсюлманите. Той се опита да прибере една от постелките, което предизвика лек сблъсък и мигновена реакцията на участниците в митинга. Атакистите започнаха да крещят "Турски мекерета" и се насочиха към килимчетата, но бяха спрени от полицаите. Те крещяха "Турците вън", "България", а пространството пред джамията и мястото, което бе предназначено за митинга на "Атака" бе преградено с полицаи.


Тагове: сбиване, джамия
 
Коментари
 
Арон Бали - 26-05-2011 г. 15:01:00

Защо тази безпомощна държава разрешава на един истеричен поклонник на Хитлер с хубавото име Волен да провокира мирните граждани. неговия интерес няма нищо общо с интересите на обикновените хора. Защо го търпим и му даваме право и нахално да говори по телевизия и радио и да сее омраза. Утре тези , които мълчаливо търпят това позорно за България поведение , ще са между неговите жертви. Помнете!! Хитлер дойде така на власт.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg