EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Близо 7000 сайта имат резервиран домейн на кирилица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Близо 7000 сайта имат резервиран домейн на кирилица

mail16:47 | 26.01.2010прегледи 495 коментарикоментари 0


За първия домейн на кирилица ".рф" вече има регистрирани 6808 имена на сайтове, съобщи днес пред журналисти директорът на Координационния център на националния домейн Андрей Колесников, цитиран от ИТАР-ТАСС.Колесников представи неокончателните данни от приоритетното резервиране на имена, което започна на 25 ноември.Според директора на центъра 93 процента от имената са предоставени на собствениците на търговски марки, а 7 процента са запазени за нуждите на държавата.
"Всеки ден регистраторите получават 40-60 заявки за име с домейн .рф", посочи Колесников.
На 21 януари международната неправителствена организация АЙКЕН (ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), която регулира разпределението на домейни в интернет, одобри заявката за получаване на електронни адреси с разширение ".рф", а Координационният център вече е изпратил нова заявка - за техническо упълномощаване на домейна. Според директора на центъра за тази процедура са необходими още 1-2 месеца, след което ще бъде необходимо известно време за тестове. "След това домейнът ще заработи напълно", отбеляза той.
По график на 25 март ще приключи приоритетното резервиране на имена, а през април ще започне регистрация на всички желаещи. Цената на първия електронен адрес при свободната регистрация според Колесников "засега не е определена". По повод информацията, разпространена от руски медии, че първата регистрация с домейн .рф ще бъде продаден за 10 млн. рубли, директорът посочи, че "съветът не е определял подобна сума"."Цената за регистрациите е резултат от пазарното взаимодействие между регистраторите, но според мен тя няма да е много по-различна от цената за регистриране на име с домейн ".ru"," допълни той. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg