EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Благородник-аферист купил ВАЦ в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благородник-аферист купил ВАЦ в България

mail09:00 | 19.12.2010прегледи 1456 коментарикоментари 0


Вестта, че Карл Хабсбург-Лотринген, внук на австрийския император, ще се изявява като медиен цар в България, предизвика удивление във Виена - пише в. "Зюддойче Цайтунг" и помества следните пикантни подробности, цитирани на свой ред от Deutche Welle. Съвместно с основана едва във вторник тази седмица смесена европейска фирма 49-годишният Карл закупи значимото медийно наследство на концерна ВАЦ в България. Карл Хабсбург е считан от австрийците за прототип на едно едва ли не трагично развитие - за тях той е символ на упадъка на великите имена с течение на поколенията. При това бившият военен летец Хабсбург е предизвиквал общественото внимание с по-скоро дребни измами и афери.
Благородникът-измамник
Карл е роден през януари 1961 г. в горно-баварския град Щарнберг, когато членовете на фамилията Хабсбург още нямат правото да посещават Австрия, тъй като не са се отказали от престола. От 2007 г. насам той е официално глава на някогашната императорска династия. Като австриец Карл Хабсбург няма правото да носи частицата фон пред фамилното име. Това е забранено със закон в алпийската република. За разлика от баща му Ото фон Хабсбург, който е германски гражданин и може да използва частицата "фон" към гражданското си име. Когато Карл Хабсбург се опитва да внесе нелегално в Австрия помпозно колие с брилянти, това му докарва присъда. Случаят е обаче сравнително безобиден. От 1996 до 1999 г. е евродепутат от Австрийската народна партия. За предизборната му кампания са заплатени средства от християнската хуманитарна организация "Уърлд Вижън". Измамата била извършена през някога реномирания, но днес изгубил значение "Международен пан-европейски съюз", чиито президент за Австрия Карл Хабсбург е по онова време в качеството на нещо като династичен наследник на баща си. Докато съпругата на Карл - Франческа Тисен-Борнемиса, с която имат три деца, влага парите си като меценатка в творби на съвременното изкуство, Карл Хабсбург е обсесиран от съвършено други неща: той е една от движещите сили за струвалото много труд и пари обявяване за блажен на дядо си Карл Първи - фанатичен християнин и последен император на дунавската монархия. Сега Карл се занимава и с обявяването му за светец. Верността си към църквата Карл Хабсбург доказва също и с ожесточената си кампания срещу хапчетата за помятане "Мифегин", които нарича "смъртно наказание за неродените".
И това ако не е кариера!
Карл Хабсбург, който отскоро има малък дял от една телевизия в България, има и друг телевизионен опит - за кратко време, преди да претърпи провал, е водещ на едно телевизионно състезание, излъчвано по австрийската обществена телевизия ОRF. Сега Карл ще се изявява най-вече в България - като новия булеварден цар на страната. И това ако не е кариера! От водещ на телевизионни състезания до медиен цар! А ако новите му български придобивки малко надскачат границата на неговите възможности, това не е повод за тревога за един истински Хабсбург. В крайна сметка прадедите му са вършили същото с успех в течение на векове...
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg