EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Битката за кубчето на Рубик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Битката за кубчето на Рубик

mail08:10 | 30.10.2019прегледи 717 коментарикоментари 0


Общият съд на ЕС потвърди анулирането на търговска марка на популярното, шарено кубче-пъзел на Рубик (Rubik), регистрирана в Служба на Евросъюза за интелектуална собственост, предаде ДПА.

Тъй като формата на Кубчето на Рубик е тясно свърза с това как работи, няма да е справедливо тази форма да бъде регистрирана като търговска марка, посочва съдът.

Делото е от 2006 година, когато германската компания за играчки "Симба тойс" (Simba Toys) за първи път поиска от службата за интелектуална собственост да анулира търговската марка на кубчето на Рубик, утвърдена през 1999 година. Искането бе уважено през 2014 година, но след обжалване решението бе отхвърлено през 2016 година.

Служба на Евросъюза за интелектуална собственост бе натоварена да вземе ново решение за търговската марка и установи, че основните характеристики на Кубчето на Рубик са "необходими да се постигне технически резултат" и затова то няма право на търговска марка според прессъобщение на съда.

Съдебното решение е в отговор на иск, внесено от компанията "Рубикс бранд" (Rubik's Brand). Съдиите подкрепиха най-новите заключения на службата за интелектуални права, отхвърляйки иска.

Рубикс бренд може да обжалва решението до два месеца и десет дни пред Съда на ЕС.

Правата за интелектуална собственост върху Кубчето на Рубик, което бе изобретено в средата на 70-те години от унгарски интериорен архитект и стана популярно през 80-те години, се управляват от британската компания "Севън таунс" (Seven Towns).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888