EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Биснес средата в България се подобрява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Биснес средата в България се подобрява

mail11:03 | 26.11.2009прегледи 411 коментарикоментари 0


Необходимо е да бъдат отчетени постиженията в посока на подобрение на бизнес средата в България, заяви в приветствието си към участниците в конференцията на тема "Конкурентоспособност на българската икономика в условията на криза - последствия и перспективи" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Той посочи, че един от най-мощните механизми за подпомагане на българските предприятия е оперативната програма "Конкурентоспособност", която се управлява от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ и ведомството ще работи за максимално усвояване на средствата, отпуснати по програмата - повече от един милиард евро. 
Съществува дебат доколко държавата трябва да насърчава един или друг бранш, или пазарът трябва да бъде оставен да се развива сам, каза Трайков и посочи, че МИЕТ ще прави анализи и периодично ще отчита къде и как трябва да се намеси държавата за подпомагане на бизнеса.
По повод посещението си в Гърция министър Трайков коментира, че интересът към България от страна на гръцки бизнесмени е много голям. Той подчерта, че гръцките бизнесмени в голяма степен оценяват България като страна с малък финансов риск и с благоприятна данъчна среда. Отбеляза още, че са изпълнени и обещанията да се намалят осигуровките и уставният капитал за започване на бизнес и това привлича допълнително инвеститори.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg