EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Биокозметика и храни на изложение "Био Еко Експо 2010"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Биокозметика и храни на изложение "Био Еко Експо 2010"

mail10:18 | 17.11.2010прегледи 2582 коментарикоментари 0


Здравословни храни, напитки, продукти и технологии могат да се видят на откриващото се днес специализирано изложение "Био Еко Експо 2010" в зала 3 на НДК. Това съобщиха от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, един от организаторите на изложението.
Изложението ще бъде открито в 13.00 часа от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Сред хранителните биопродукти, които могат да се видят са зърнени храни, шоколад, сирене, кашкавал, месни и рибни деликатеси, кафе, чай, сокове с различни екзотични плодови комбинации, хранителни добавки и естествени витамини. Ще присъстват и традиционните за България диворастящи лечебни растения, орехови ядки и мед. Био- и екопродуктите имат отличен вкус и високи стойности на хранителните вещества, те са без консерванти и оцветители и консумацията им води до предпазване от редица заболявания, посочват организаторите.
Посетителите на "Био Еко Експо" ще могат да се запознаят отблизо с качествата на натуралната и органична козметика от водещи български производители и вносители. Ще бъдат представени кремове, маски, гримове, парфюми, масажни масла, продукти за
тяло, лице и коса, които се предлагат в аптеките и магазините за козметика, козметичните салони и СПА центровете. Био- и натуралната козметика не предизвиква алергии и съдържа само натурални съставки. Сред участниците в изложбата е и един от
най-големите производители и износители на органично розово масло, основна суровина за производството на висококачествени парфюми и лекарства.
Фирми ще представят своите биоопаковки от възобновяеми суровини, както и иновационна технология за производство на материали от биоразградим огнезащитен картон.
Ще бъдат показани и продукти за земеделието - биоторове, стимуланти и препарати, които се отличават с високо качество, не замърсяват почвите и водите и увеличават добивите.
На изложението ще бъдат представени прахове за пране, омекотители и препарати за почистване, които са екологична алтернатива на традиционните. Те са икономични и ефикасни, без фосфати, безвредни за хората и околната среда, отбелязват от БТПП.
Сред стоките за дома, семейството и децата се отличават дрехи от 100 процента органичен памук, слингове, играчки от естествени материали, пелени за многократна употреба, възглавници с пълнеж от просо и спелта. Роден производител ще представи и елегантни бижута от сребро и истински цветя.
Иновационен продукт за българския пазар, който ще бъде представен на изложението e млекомат. Устройството e предназначено за директна продажба на пълномаслено прясно мляко - от производителя до потребителя и може да се разположи на различни открити пространства. Машината следи стриктно всички показатели за качеството на продукта и при регистриран проблем сигнализира чрез кратко съобщение на мобилния телефон на оператора. Ще бъде представена и техника за пречистване на водата, която може да предизвика интерес сред производителите на безалкохолни напитки и фармацевтични продукти.
По време на "Био Еко Експо" ще бъде популяризиран проект за опазване на биоразнообразието в пасищата - едни от най-ценните екосистеми. В него се включват информационни кампании за усойчиви практики и участват земеделски производители и фермери от цялата страна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg