EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Билките не поскъпват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Билките не поскъпват

mail11:30 | 08.05.2012прегледи 730 коментарикоментари 0


Директорите на държавните горски предприятия да не вдигат цените на таксите за събиране на билки от земи, гори, води и водни обекти-държавна собственост и да спазват Тарифата за таксите, определени с постановления на Министерски съвет. Това е разпоредил земеделският министър Мирослав Найденов. Министърът разпореди при ползване на недървесни горски продукти, по смисъла на Закона за горите, за тази година да се заплащат такси, които са определени с ПМС № 202/11.08.2008 г. За лечебни растения, по смисъла на Закона за лечебните растения, да се заплащат такси, определени с ПМС № 94/2000 г.
Също така се създава работна група, която да изготви изменение в Наредбата за ползването на дървесина и недървесни горски продукти. Те ще обсъждат възможността в Наредбата да бъдат включени текстове, които да регламентират утвърждаване на единни цени за ползване на недървесни горски продукти – билки, гъби, горски плодове и други.
Мерките се предприемат във връзка с постъпили сигнали в Министерство на земеделието и храните за събирането на по-високи такси за билки от определените от държавата.
Тарифите могат да се видят в сайта на МЗХ.


Тагове: билки, такси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg