EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Биволь:Чия е собствеността на ТВ7?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Биволь:Чия е собствеността на ТВ7?

mail07:00 | 17.10.2013прегледи 3071 коментарикоментари 0


През осем нива на офшорки делят ТВ7 от реално обявения й собственик, сочи разследване на сайта Биволъ (bivol.bg). Телевизията официално е собственост на английската фирма Алегро Кепитъл, за да се стигне до Алегро Кепитъл обаче, собствеността на ТВ Седем ЕАД с капитал 32 118 830 лв. минава през българската фирма Краун Медия ЕАД, която е собственост на кипърската Краун Медия с капитал 1710 евро, която пък е собственост на друга кипърска фирма – Хагарли Инвестмънт с капитал 1000 евро.
Хагарли инвестмънт от своя страна е собственост на Алегро Кепитъл (Великобритания), която има 1 392 819 паунда оперативни загуби за 2011. Тук се появяват първите физически лица, посочени като партньори: американецът Кристиан Бергман и канадецът Джъстин Фогарти. Освен тях в Алегро Кепитъл имат собственост Ей Си (Корпорейт Мембър), Хоук Кепитъл от остров Джърси и английската Медия Финанс Партнърс от Великобритания. След това, през още три офшорни нива, се стига до Кралската канадска банка, регистрирана като дружество в Люксембург.
В цялата схема никъде не се появява името на Цветан Василев като „консултант и миноритарен партньор“, нито пък КТБ, макар в свое скорошно интервю банкерът да спомена, че това е единствената му пряка връзка с медии у нас. Остават въпросите какъв интерес има Алегро Кепитъл, която според годишните си отчети има милионни загуби, да притежава българска телевизия? Защо собствеността на телевизията минава през две кипърски офшорки с незначителен капитал? Защо зад собствеността на Алегро Кепитъл стоят други офшорки? Възможно ли е изобщо да се стигне до крайните физически лица, които притежават Алегро?
Истинската картина на собствеността всъщност е много по-сложна, показа разследването на Биволъ, извършено в рамките на мащабно проучване за медийната собственост в България на OCCRP. Пълните резултати от проучването ще бъдат публикувани по-късно този месец. Повече по разследването може да се види в  „Биволъ“.
 

Междувременно банкерът Цветан Василев е представил политическия проект на Николай Бареков в Габрово на 9 октомври, сряда, от 15ч. В зала „Дружба“ на хотел „Балкан“ са присъствали между 20 и 30 души. Информацията е на NOresharski.com. „Говореше основно Бареков, но Цветан Василев стоеше до него като допълваше и поправяше водещия...“, разказва присъствал на срещата бизнесмен за он лайн изданието. Основната риторика е била познатата от тв изказванията на Бареков срещу президента Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев. В Габрово се очаква да бъде регистрирана новата партия, между активните й организатори  в града са бивши величия от ГЕРБ.  Лъжа и клевета е, че Цветан Василев е представил партията ми в Габрово. Това обяви пред БЛИЦ бившият журналист.


Тагове: ТВ7, собственост
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990