EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Берлин купил крадена инфо от швейцарска банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Берлин купил крадена инфо от швейцарска банка

mail14:23 | 01.02.2010прегледи 954 коментарикоментари 0


Швейцария се изправи пред нова заплаха по отношение на частното банкиране след като Германия определи факта, че е платила, за да получи секретна информация от швейцарски банки, като проверка на съмнения за укриване на данъци от приблизително 1 500 немски данъкоплатци, съобщава The Wall Street Journal.
Представители на немските власти, запознати с разследването, оповестиха, че секретен информатор им е предложил да продаде секретна информация за €2.5 млн. ($3.5 млн.).
Властите са потвърдили, че информацията е била открадната от швейцарска банка, както и че при направена проверка се е оказала достоверна.
Швейцарското банкиране, основано на обещанието за конфиденциалност, беше сериозно засегнато от съдебните атаки на САЩ, че множество американски данъкоплатци укриват данъците си в Швейцария. Много швейцарски банкери са притеснени, че подобни дела ще подкопаят доверието на чуждестранните клиенти и ще се стигне до отлив на активи към собствените им държави. Все още укриването на данъци не е престъпление в Швейцария и европейските държави се оплакват, че алпийската страна е особено привлекателна за данъчни измами.
Според властите в Германия немските данъкоплатци имат приблизително  €175 млн. в банкови сметки в Швейцария, което е приблизително 10 % от всички активи. По данни на KPMG приблизително 80 % от парите, идващи от Европейския съюз и съхранявани в Швейцария, не са декларирани, а немците са сред най- голямата група, укриваща данъци в Швейцария, смятат експертите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg