EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белоградчик откри туристическия сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белоградчик откри туристическия сезон

mail09:12 | 09.04.2024прегледи 493 коментарикоментари 0


В Белоградчик откриха туристическия сезон. Ще подпомогнем малкия и средния бизнес, за да може хората да отварят къщи за гости, кафенета, магазини, ателиета. Всичко, от което има нужда един турист, каза кметът на общината Боян Минков. И допълни, че приоритет е създаването на атракции. В емблематична стара сграда на центъра ще бъде открит туристически и информационен център. Ще направим приключенски парк на площ от 20 дка в мина „Зелени град“. Ще ремонтираме лятното кино. Разчитаме на развитието на спорта, културата и в тази посока ще работим най-много, допълни Минков. Той уточни, че развитието на туризма е бъдещето на Белоградчик и града ще се превърне в малък бутиков туристически център.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова отбеляза, че в Белоградчик има всичко за развитието на туризма. Тя се обърна към местните жители като пожела да използват всички възможности, които държавата предоставя, за да обновят домовете си и да посрещат туристи. Много от тях ще предпочитат по-малки къщи, а не само големите хотели. Направете така, че в Белоградчик и съседните общини да има и селски туризъм, каза още Кирова. 

Общината е организирала различни прояви като велосипедни и пешеходни разходки, полет и издигания с топловъздушен балон, творчески работилници за деца и семейства, културна програма с участието на местни изпълнители и състави. През целия ден всички желаещи могат безплатно да посетят Историческия музей и Художествената галерия "Вълчо Вълчев" в Белоградчик.

За любителите на кулинарния туризъм читалището в село Салаш и хора от селото бяха приготвили местни ястия от торлашката кухня.

Празникът завърши с дефиле на кукерска група от пернишкото село Сирищник.

Децата и преподавателите от Центъра за обществена подкрепа бяха изработили сувенири, които продаваха с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Милена от Белоградчик, която страда от онкологично заболяване./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg