EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белият дом нападна S&P

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белият дом нападна S&P

mail15:10 | 19.04.2011прегледи 859 коментарикоментари 0


Белият дом определи като политическа преценка решението на международната рейтингова агенция Standards & Poor's да понижи дългосрочната перспектива за държавния дълг на Съединените щати от "стабилна" на "негативна", предаде Reuters.
Икономическият съветник на президента Барак Обама Остън Гулсби заяви, че Белият дом не е съгласен с оценката, като пред телевизия CNBC той отбеляза, че САЩ ще реализират споразумението за намаляване на американския бюджетен дефицит.
Гулсби изтъкна, че президентът и републиканците са съвсем близо до споразумение за сумата, с която трябва да бъде намален бюджетният дефицит, но се разминават за пътищата за постигане на тази цел.
S&P обаче потвърди дългосрочния кредитен рейтинг ААА на САЩ и краткосрочният рейтинг на равнище А-1, съобщиха световните агенции.
Решението за понижаване на перспективата се основава на "много големите" бюджетни дефицити и равнището на задлъжнялост, както и липсата на ясна политика за справяне с тази ситуация. В същото време агенцията потвърди, че САЩ имат диверсифицирана и гъвкава икономика с високи приходи, което е допринесло за стимулиране на растежа и сдържане на инфлацията. Разрастващият се дефицит обаче може да надделее над тези позитивни фактори през следващите две години. Агенцията отбелязва, че дефицитът е нараснал до 11% от БВП през 2009 година. Това е много повече от равнището от 2 до 5% през предходните шест години. Тя изрази съмнение, че Белият дом и Конгресът ще се споразумеят по план за намаляване на дефицита преди изборите през есента на 2012 година. Така мерките няма да могат да влязат в сила до финансовата 2014 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg