EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгия:Чупят български камиони?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия:Чупят български камиони?

mail13:15 | 06.06.2013прегледи 1281 коментарикоментари 1


Белгийски шофьори и собственици на транспортни фирми от района на Фландрия възнамеряват да нанасят тежки щети на товарни автомобили с българска и румънска регистрация, съобщи вестник "Соар".
Изданието се позовава на анонимен източник, който пояснява,че тези намерения са свързани с нелоялната конкуренция на превозвачи от Източна Европа или на белгийски собственици на транспортни фирми, пререгистрирали дейността си в България и Румъния. В общия случай става въпрос за камиони с източноевропейска регистрация, които теглят ремаркета, регистрирани в Белгия.
Белгийските превозвачи се чувстват ощетени, тъй като колегите им от Източна Европа или регистрираните в държава от този регион работят срещу по-малко заплащане и внасят по-ниски данъци (например 10 процента в България). Недоволните възнамеряват да пукат гуми и да нанасят други щети, с които да направят движението на набелязаните транспортни средства невъзможно. Те уточняват, че не мислят да предприемат физическа саморазправа с шофьорите от Източна Европа.
Организацията на недоволните действа тайно, но се знае, че е основана по идея на мъж, чийто дядо бил собственик на фалирала транспортна фирма, който се самоубил заради неуспеха си. Към инициативата досега са се присъединили и шофьори от района на Маастрихт (Холандия). Набирането на сподвижници било в пълен ход, като се предлагали по 250 евро на онези, съгласили се да чупят източноевропейски камиони и да пукат гумите им.
За да обяснят повода на недоволството си, инициаторите (250-300 на брой досега) дават пример със свой колега, който бил собственик на 60 камиона, но в крайна сметка му се наложило да стане шофьор в градския транспорт в Брюксел, за да може да плащакредитите си, след като се разорил. Те уточняват, че основната им цел ще бъдат камиони с източноевропейска регистрация и белгийски ремаркета, които работят на пазара в Белгия, а не толкова осъществяващите международни превози.
 

Източник:БТА
 


Тагове: камиони, Белгия
 
Коментари
 
STANIMIR - 13-06-2013 г. 20:49:10

TOVA E PAZARNA IKONOMIKA.NIE KAKVO DA PRAVIM-DA FALIRAME LI?AMI TEZI DETO SA FALIRALI ZARADI VNOS NA DRUGI STOKI?AMI ZA DARJAVITE DETO FALIRVAT ZARADI DRUGI DARJAVI-VOYNI LI DA SE VODYAT.NECIVILIZOVANI NACHINI NA UJ CIVILIZOVANA STRANA I TO CENTAR NA EUROPE

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg