EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Безплатни ел. велосипеди в Димитровград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безплатни ел. велосипеди в Димитровград

mail10:10 | 21.09.2018прегледи 582 коментарикоментари 0


Система за безплатно споделяне на електрически велосипеди въведе община Димитровград. Гражданите и гостите на града ще могат да ползват 20 двуколесни превозни средства на обща стойност 25 000 лева, които са осигурени по международния проект "CHESTNUT", съобщиха от общината.
По проекта Димитровград е единствената българска община партньор с още 15 общини и организации, като водещи са словенската община Веленье и Виенският технологичен университет. Стойността на целия проект е над 2 милиона евро, а Димитровград получава 150 000 евро, уточниха от администрацията.
Идеята на пилотната дейност е да се насърчат алтернативните начини за придвижване в градска среда, е обяснил на презентацията днес зам.-кметът Яшо Минков. Колелата ще бъдат достъпни на две стоянки - до Дома на културата "Химик" и до Детски и младежки център, от 8 до 18 часа всеки делничен ден, а на двете места има и зарядни станции.
Електрическото превозно средство ще се отпуска след представяне на лична карта и подписване на документ с условията за ползване за до час и половина. Според техническите характеристики, то ще може да изминава 50 километра на ток и 70 километра при въртене и на педали преди ново зареждане. Персонал от 7 души ще обслужва заемането и връщането на возилата, които ще бъдат следени с GPS-система.
Велосипедите ще могат да се използват безплатно до края на месец май догодина. След това ще се реши в какъв режим те ще продължат да бъдат в употреба, е коментирал и кметът Иво Димов.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg