EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безплатен велопарк в Божурище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безплатен велопарк в Божурище

mail07:00 | 07.10.2013прегледи 876 коментарикоментари 1


Безплатен велопарк, оборудван с 25 колела, ще бъде открит в Божурище в понеделник – 7 октомври 2013 година, от 11:00 часа пред сградата на Общината. Инициативата е част от международния проект „Велосипедът – екология и здраве” на Европейския делови конгрес (European Business Congress – ЕДК).
Божурище е една от четирите общини, която ще се сдобие с безплатни за жителите й велосипеди. Останалите три са Саталице (Чехия), Сочи (Русия) и Нови сад (Сърбия). Основната цел на организаторите е да насърчат хората да живеят по-здравословно, активно и природосъобразно.
За Божурище този проект е пилотен. Той ще популяризира велосипеда като универсално и екологично транспортно средство. В бъдеще Общината планира да разшири велопаркинга и да изгради мрежа от велоалеи, които да улеснят безпроблемното придвижване с колела в града. Инициатор и главен изпълнител на проекта е българската газова компания.

ЕДК е основан през 1997 година. Конгресът се стреми да стимулира инвестициите и да улесни диалога между бизнеса и политиците в седем работни сфери – енергетика, екология и здравеопазване, законодателство, банки и финанси, информация и комуникация, промишленост и строителство, човешки ресурси, образование и наука. Овергаз е сред основателите на организацията, в която членуват 120 от най-големите европейски и световни енергийни и инфраструктурни компании.

 


 
Коментари
 
Беата - 07-10-2013 г. 22:43:35

Да е останал случайно някой велосипед?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg