EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Без такса смет за предприятия в криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без такса смет за предприятия в криза

mail13:04 | 14.07.2020прегледи 515 коментарикоментари 0


Общинският съвет да може да освобождава от плащане на таксата за битови отпадъци предприятия, които са спрели стопанската си дейност за определен период от 2020 г. заради корона кризата. Това гласят поправки в Закона за местните данъци и такси, внесени от депутати от ГЕРБ.

Досега такса смет можеше да не се плаща, когато услугата не се предоставя от общината или ако имотът не се ползва през цялата година. Условието е да е подадена декларация по образец от собственика или ползвателя на имота до края на предходната година.

За да не плащат такса смет за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за 2020 г., фирмите трябва да удостоверят преустановяването на дейността с финансови или други документи. Редът и начинът за това ще бъдат определяни от общинския съвет.

Заради пандемията от коронавируса срокът за първата вноска на такса смет беше удължен до 30 юни. Ако се плаща на 3 вноски, сроковете за тази година са до 30 септември и до 30 ноември. След тези дати започват да се начисляват съответните лихви по закон.

Друго предложение гласи да отпадне задължението за представяне в общината след прекратяване на регистрацията на превозно средство на удостоверение за предаването му за разкомплектоване. (24часа)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg