EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Без президентско вето върху държавния бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без президентско вето върху държавния бюджет

mail12:54 | 01.12.2009прегледи 700 коментарикоментари 1


Не бих наложил вето на закона за държавния бюджет още повече в условия на криза. Това каза президентът Георги Първанов след среща с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и премиера Бойко Борисов, предаде репортер на агенция Фокус. „Аз информирах своите гости, че ще подпиша указа за данъчните закони, но ще се обърна към Конституционния съд, който да се произнесе по някои въпроси”, посочи президентът Първанов.
„Имах възможността да информирам за своите виждания и разбирания”, каза още той. По думите му след като е получил доклада на Комисията по бюджет и финанси, е получил и необходимите уверения относно Закона за данъците на физическите лица, където бе предвидено отпадане на данъчните преференции за младите семейства. „Получих уверения, че това няма да се случи”, посочи президентът Първанов.
„Поставих и един друг въпрос, който се обсъжда в публичното пространство – става дума за ДДС върху адвокатската защита”, каза Първанов. Той каза още, че по време на срещата са обсъдени промените в Закона за интеграцията на хората с увреждания, където се предвижда интеграционната добавка, която да се замени със социална помощ. „Не смятам за справедливо въвеждането на доходен критерий при хората с увреждания”, посочи Първанов.
Основното бе необходимостта бързо да се подпише указът за данъчните закони.



 
Коментари
 
rumen221 - 01-12-2009 г. 13:57:42

Приятели, Помислете, събират се внезапно предстоятелите на Законодателната, Изпълнителната власт и Представящия ни в международната политика... в никоя държава това не се случва заради някакво хипотетично "вето", което дори не е истинско вето...!!! Или 1. Размириците, които организира Ахмед Доганов, наистна са внушителни... Или 2. Спешно трябва да изпратим още 1 000 войника в Афганистан..., макар, че заради т.1, трябва да върнем 500-те които вече са там...!!! Или 3. Готви се смяна на липсващата "трета" власт, на хокейния принцип - "пълна смяна на отбора"...

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097