EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без обща позиция за банковите капитали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без обща позиция за банковите капитали

mail14:20 | 03.05.2012прегледи 402 коментарикоментари 0


Великобритания попречи за постигането на единодушно решение на министрите на финансите на страните от Европейския съюз за по-строги правила за равнището на собствения капитал на банките, съобщи германският в. "Ханделсблат". След 16 часа преговори финансовите министри не успяха да постигнат единна позиция за т. нар. правила Базел III. Британският министър на финансите Джордж Озбърн "все още не
е одобрил" компромисното предложение, заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Мишел Барние рано тази сутрин. На теория останалите министри могат да пренебрегнат Озбърн, тъй като за вземане на решението е необходимо квалифицирано  мнозинство, отбелязва изданието. Датското председателство и повечето европейски страни обаче не желаят Великобритания да остава извън най-важната регулация за банковия сектор след финансовата криза.
"Постигнахме огромен напредък, но има да се върши още техническа работа", каза датският министър на икономиката и вътрешните работи Маргрете Вестагер след преговорния маратон. Очаква се единодушна позиция да бъде постигната при следващата среща на министрите на 15 май, допълва министърът.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg