EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Без евросубсидии за нарушилите бюджетните правила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без евросубсидии за нарушилите бюджетните правила

mail11:15 | 27.09.2010прегледи 1015 коментарикоментари 0


Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой ще представи днес пред работната група от финансовите министри от Европейския съюз окончателните си предложения за правила, чрез които да бъде затегната бюджетната дисциплина в ЕС, предаде Франс прес.
Миналата седмица Ван Ромпой заяви, че работата по новите правила за борба с бюджетния дефицит в ЕС скоро ще приключи.
Представяйки доклада си днес, президентът на ЕС ще изпревари Европейската комисия, която ще направи своите паралелни предложения на 29 септември, отбелязва ДПА.
Окончателният пакет от мерки трябва да бъде одобрен от държавните и правителствени ръководители на ЕС на среща на върха в Брюксел на 28 и 29 октомври.
Германският министър на финансите Волфганг Шойбле иска да бъдат спрени европейски помощи, получавани от някои страни в случай на нарушаване на бюджетните правила, се казва в негово писмо до европейските му колеги, цитирано от в. "Файненшъл таймс".
В писмото си Шойбле изтъква, че подкрепя преди всичко предложенията, които ще направи председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу в сряда. Барозу иска да бъдат налагани глоби на страните, които не намаляват достатъчно
държавния си дълг, обяснява "Файненшъл таймс", цитиран от АФП.
Шойбле обаче отива по-далеч и предлага да се спрат европейските помощи за развитие и за земеделие на страните, които постоянно нарушават общностните правила. Той предлага също така временно да бъдат лишени от право на глас страните, които
не спазват бюджетната дисциплина.
"Създаването на допълнителни насърчителни мерки за предотвратяване и коригиране на прекомерните дефицити на правителствата е в центъра на нашите усилия да засилим
икономическото и бюджетното управление в Европа", пише Шойбле в писмото си, изпратено миналия четвъртък на 26-мата му европейски колеги и на президента на ЕС Херман ван Ромпой.
Европейският съюз иска да наложи засилени санкции на страните членки при липса на бюджетна дисциплина, но мащабите и вида на тези мерки все още е предмет на дебати в Европа, отбелязва АФП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg