EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без BG ресторант в селекцията на Мишлен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без BG ресторант в селекцията на Мишлен

mail14:30 | 31.03.2011прегледи 935 коментарикоментари 0


Любомир Бояджиев, divino.bg
Вече е факт тазгодишното 30-о издание на мишленския гид Main Cities of Europe. Този пътеводител е насочен към хората, които пътуват интензивно и искат лесно да се ориентират, като предлага прецизна селекция на хотели и ресторанти от всички ценови категории. От общо 1771 подбрани ресторанта, 199 влизат за първи път в гида. Увеличава се и броят на заведенията отличени с така наречения Bib Gourmand или ресторанти с много добро съотношение качество/цена. Създадено през 1982, англоезичното издание покрива вече 44 града в 20 страни на Стария континент. Впечатление прави развитието на кулинарната сцена в Будапеща. Унгарската столица вече може да се похвали с втори ресторант (Onyx), оценен с една звезда от Мишлен, както и с четири заведения Bib Gourmand. Друг важен момент е постоянно увеличаващият се брой на ресторантите с много добро съотношение качество/цена в Копенхаген и Хелзинки.
Отново без България
За съжаление и през тази година нито един български град не намира място на страниците на Main Cities of Europe. Гърция например има вече един ресторант с две звезди и три с една, а общият брой на гръцките заведеният в тазгодишния Main Cities of Europe достига 15. Очевидно е, че ще трябва да почакаме още доста време, тъй като главният редактор на червения гид Ребека Бър заяви за DiVino, че засега няма планове България да бъде включена в престижната селекция. Все пак, тя уточни, че в полезрението на Мишлен винаги има нови дестинации. Ребека Бър обаче бе категорична, че досега инспектори на червения гид не са посещавали София или друг град в България. Какво трябва се направи, за да наваксаме изоставането? За гидовете Мишлен е важно собствениците на ресторанти и хотели да мислят преди всичко за клиентите си, споделя Ребека Бър. Ако решим да включим България в нашия гид ще трябва фигурира списък с най-разнообразни заведения: от луксозни ресторанти до обикновени места за хранене, от изискани хотели до гостоприемни къщи за гости и то във всички ценови категории. Това, което наблюдаваме днес, е броя на потенциалните звездни ресторанти и най-общо отношението към кулинарията във вашия град.
Най-важният критерий обаче си остава добрата храна и доброто съотношение качество/цена, категорична е Ребека Бър, главен редактор на мишленския гид за главните европейски градове.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg