EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ в ръцете на Дянков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ в ръцете на Дянков

mail14:45 | 06.08.2012прегледи 804 коментарикоментари 1


Повече от 20 млн. лв. са пропуснатите приходи в БДЖ за последното шестмесечие. Това заяви пред Радио „Фокус” Петър Бунев от синдиката на железничарите. Синдикатите не се оптимисти, че сегашното ръководство ще разреши ситуацията в БДЖ. Бунев заяви, че сегашното ръководството на железницата е некомпетентно и дори видя умисъл в действията им. “Г-н Дянков е казал или да намалят разходите, или да увеличат приходите, защото те за първото шестмесечие пропуснаха много приходи, така че мерките сигурно ще бъдат насочени отново към орязване, което не е начинът за излизане на железницата от това състояние. В тази година БДЖ трябваше да е на печалба с обещанията на новото ръководство. Явно някой лъже и не казва цялата истина”, допълни Петър Бунев. По думите му, синдикатът няма вина за създалата се ситуация в железницата, дори напротив последните реформи с намаляването на влаковете и съкращаването на служителите в железницата са довели до днешната ситуация.
Днес изтича срокът, който вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков даде на ръководството на холдинг БДЖ, за да представят план за допълнителни реформи и мерки за преструктуриране и ефективна работа на дружеството, припомня БНР.
Ако това се случи, железниците ще получат августовската държавна субсидия от около 14 000 000 лева. Субсидията към дружеството беше спряна в началото на юли заради необслужван заем от Световната банка. Още в петък министър Дянков отрече твърденията на ръководството на БДЖ, че без държавната субсидия ще се стигне до освобождаване на половината железничари и спиране на 50% от влаковете.
 Вижте още "БДЖ и рухването на българските гиганти"


 
Коментари
 
PEPO - 06-08-2012 г. 14:55:01

Трябва яко рязане в БДЖ-ето,за да тръгнат нещата ! Като няма приходи,режем разходите-и готово !

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158