EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БГ лев може да се обменя в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ лев може да се обменя в Сърбия

mail10:03 | 02.02.2018прегледи 11572 коментарикоментари 0


Българският лев и румънската лея ще могат от днес да се обменят в обменните бюра в Сърбия, според решение на Народната банка на Сърбия (НБС), съобщи Танюг.

Българският лев и румънската лея ще бъдат включени в списъка с чуждестранни валути, с които банките могат да търгуват, се казва в съобщение на НБС. Българската валута ще има код BGN и цифров код 975, докато румънската лея ще има код RON и цифров код 946.

При взимането на решение за въвеждането на двете нови валути в списъка с валутите, които се обменят, Народната банка на Сърбия се е ръководила от участието и значението на Румъния и България във външнотърговския обмен на Сърбия и потенциала за развитие на икономическото сътрудничество с тези страни в предстоящия период, предаде БТА.

Взето е под внимание и постоянното нарастване на броя на граждани на Румъния и България, които посещават Сръбия, а въвеждането на двете валути влияе стимулиращо и на реализацията на общи икономически проекти на Сърбия с България и Румъния. Взето е под внимание също, че двете страни са членки на Европейския съюз.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg