EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ компания с решения при земетресения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ компания с решения при земетресения

mail17:00 | 14.06.2012прегледи 864 коментарикоментари 0


Български филиал на белгийска компания проектира, произвежда и изгражда новаторски сгради със стоманена носеща конструкция от студено валцувана, поцинкована стомана, с висока степен на сеизмична устойчивост.  Ниското собствено тегло на стоманените конструкции са основен фактор за намаляване големината на усилията, причинени от земетресения. Компанията използва леки материали за фасадни и преградни стени, което допълнително подобрява ефективността им и ги прави още по-стабилни при природни бедствия. И това е така, защото високата степен на хомогенност на стоманата води до изключително точни и сигурни методи на изчисления за различните натоварвания и въздействия (собствено тегло, различните полезни товари, сняг, вятър и земетръс) и комбинациите от тях.
Не по-малък важен антисеизмичен фактор са свързващите възли и детайли между елементите на цялостната конструкция, които са гаранция за висока сигурност на цялата постройка. Връзката между елементите на сградата, чрез крепежни средства за монтаж, свежда до минимум възможността за леки повреди като пукнатини, които обикновено съставляват голямата част от щетите при по-леки земетресения. Лесният достъп за инспекция на състоянието на конструкцията, на нейните елементи и възли, осигурява сигурност през целия жизнен цикъл.
Стоманените сгради имат и други предимства в сравнение с масивните конструкции, каквито са бетонните и стоманобетонните – те имат изключително малко тегло при една и съща носеща способност, благодарение на студеното превалцуване на стоманата. Това дава възможност за премостване на големи ширини без междинно подпиране – безценно качество при изграждането на големи промишлени, спортни и търговски обекти. Тази характеристика се използва често при строежа на високи сгради и небостъргачи, където теглото на сградата върху земната основа е от решаващо значение.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg