EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ и Израел обменят работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ и Израел обменят работници

mail15:30 | 20.12.2011прегледи 490 коментарикоментари 0


България и Израел подписаха Спогодбата за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави. Спогодбата е с рамков характер и урежда въпросите, свързани с регулирането на временната заетост на граждани на двете държави за определени сектори на икономиката на съответната държава, договорени според съответната правителствена политика. Броят на наеманите граждани по Спогодбата зависи от броя на наличните предложения за работа в рамките на определян ежегодно контингент.
В приемащата държава работниците се ползват със същите трудови права и задължения, които са в сила за местните работници, както и от еднаква защита при прилагане на законодателството в областта на безопасността и здравето при работа. В областта на социалната сигурност ще се прилага двустранният договор между двете държави, сключен на 25 март 2008 г. Възнаграждението на работниците, както и условията им на труд, се определят индивидуално в сключения трудов договор и са в съответствие с приложимото законодателство в приемащата държава спрямо работници, които притежават същата професия и квалификация.
Спогодбата се сключва за срок от три години, като при съгласуване между страните действието й се продължава автоматично за нови периоди от по една година. Набирането на кандидати за работа по Спогодбата ще се осъществяват от институции на двете държави.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158