EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Б.Б. няма да намалява пенсии и заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Б.Б. няма да намалява пенсии и заплати

mail13:45 | 25.06.2010прегледи 1025 коментарикоментари 0


Пенсии и заплати няма да бъдат сваляни догодина, и данъците няма да бъдат повишавани. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на декларацията на Парламентарната група на Коалиция за България, информира бТВ.
"Бургас- Александруполис" очаква международна оценка, допълни още Борисов. Централата в "Белене" не е замразена. Като се обърна към Сергей Станишев, той каза: "Вие, ако искахте, щяхте да я построите. Вие сте взели кредит и сега плащаме по 10 млн. лв. лихви". Не си играйте със страховете на хората, призова още министър-председателят.
Бойко Борисов съобщи още, че засега парите за МВР няма да бъдат съкращавани.
Коментарът му беше във връзка с искането на "Синята коалиция" след актуализацията средствата за СРС-та да бъдат намалени с 25 млн. лева. Десните допълниха, че на МВР се гледа като на "свещена крава". Нивото на престъпността се покачва, а в момента се справяме много добре с нея, аргументира запазването на бюджета на МВР Бойко Борисов.  Атакуваме и уличната, и дребната престъпност, и престъпността, която изисква засилено полицейско присъствие, подчерта премиерът.

Както и в пленарната зала, така и в кулоарите премиерът заяви, че за всеки месец АЕЦ "Белене" държавата плаща лихви от 10 млн. лева. По думите на Борисов, в бюджета на Русия е имало 3 млрд. евро за проекта, но предишното правителство не се е възползвало от тях, защото не е имало готовност.
Националната програма за развитие на страната за следващите 10 години се очаква да бъде готова през 2011 година, каза министър-председателят в отговор на питане на народния представител Георги Пирински.  

„България е единствената страна в ЕС, която няма единен национален стратегически документ, който да обединява различните политики и усилията на правителството в различните области”, отбеляза Борисов. По тази причина кабинетът прие постановление за създаване на Съвет за развитие, чиято задача е да координира процеса по разработване на първия за страната дългосрочен програмен документ - Национална програма за развитие, която да формулира визията и финансовата рамка за икономическото и социално развитие през следващите 10 години.
На първото си заседание, на 23 юни, съветът е одобрил концепция за разработване на Национална програма за развитие, в която са определени основните етапи, ангажираните министерства и графикът за изпълнение, посочи премиерът. Работата по програмата ще протече в активни консултации с основните социално-икономически партньори, организации и експерти, отбеляза Борисов. Предвижда се работата по стратегическия документ да завърши следващата година, когато той бъде одобрен от МС.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg