EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу иска бързи решения за еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу иска бързи решения за еврозоната

mail09:40 | 04.08.2011прегледи 470 коментарикоментари 0


Пазарните сътресения, засегнали Италия и Испания, се дължат на опасенията за способността на еврозоната да се справи с дълговата криза, заяви днес председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ДПА. Той призовава страните от Европейския съюз да въведат реформите, които бяха договорени неотдавна.
Барозу отхвърли опасенията, че двете страни могат да бъдат следващите "кандидатки" за спасителен план от еврозоната и изтъкна усилията на правителствата в Рим и Мадрид да "укрепят (...) икономическите и бюджетните основи"."Всъщност, напрежението на пазарите на облигации отразява нарастващите съмнения на инвеститорите в системната способност на еврозоната да отговори на развиващата се криза", заяви той, отбелязвайки, че сътресенията са "повод за дълбоко безпокойство".
"Жизнено важно е (...) да изпратим амбициозен сигнал за решимостта на еврозоната да се бори с кризата на държавните дългове със средства, пропорционални на сериозността на ситуацията", допълни Барозу.
Председателят на Еврокомисията посочи, че е изпратил писма до лидерите на ЕС, за да ги призове "без отлагане" да въведат споразуменията, постигнати на извънредната среща на върха на еврозоната през юли. За някои от тези мерки като увеличаване на Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) са необходими действия на националните парламенти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg