EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банка Barclays излиза на печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банка Barclays излиза на печалба

mail13:35 | 27.02.2017прегледи 1013 коментарикоментари 0


Британската банка Barclays се завърна към годишна нетна печалба от 1,6 млрд. паунда (1,99 млрд. долара), или 3,2 млрд. паунда (3,98 млрд. долара) преди данъците, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

Банката обяви, че приходите ѝ са спаднали с 3% през годината до 21,5 млрд. долара, докато банката продължава да свива своя бизнес. Нетната печалба е била подкрепена от по-високи приходи от инвестиционното банкиране на Barclays, най-вече от търговията с облигации, както и от стръмния спад на юридическите разходи.

Главният изпълнителен директор Джес Стейли заяви, че цялостното преструктуриране, което той стартира в банката миналата година, наближава своя край. „Само на няколко месеца сме от завършване на преструктурирането на Barclays", каза той в изявлението.

Под управлението на американския банкер Barclays намали присъствието си в Африка и Азия и се фокусира най-вече върху британските и американските си операции.

Когато стартира стратегията си, Стейли реши и да заложи на затрудненото инвестиционно банкиране на банката. Оттогава насам подразделението подкрепя силно печалбата на Barclays.

Приходите от корпоративното и инвестиционното банкиране за годината са се увеличили с 6% до 10,5 млрд. паунда в резултат на търговията с облигации и благоприятните валутни курсове. Инвестиционните банки в САЩ също печелят от пазарната волатилност след победата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, британския вот за излизане от Европейския съюз и перспективите за повишаване на лихвените проценти. Приходите от инвестиционно банкиране на Barclays обаче са се понижили през четвъртото тримесечие.

Акциите на банката поскъпнаха с 3% в ранната борсова търговия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101