EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банани и цитруси поевтиняват още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банани и цитруси поевтиняват още

mail09:50 | 28.11.2011прегледи 848 коментарикоментари 0


През седмицата /21-25 ноември/ цените на едро на брашното, захарта и олиото се задържат около и малко под нивото от предходния период, показва анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
• Цените на варивата и ориза запазват стойностите си от миналата седмица;
• Цените на млечните и месните произведения са на нивата от предходната седмица. Поскъпване с около 3% се наблюдава при цената на кравето масло;
• През изтеклата седмица продължава лекото движение нагоре на цената на яйцата;
• И през тази седмица цените на бананите и цитрусовите плодове продължават да падат, като поевтиняването на седмична база е в диапазона 2–13%. Регистрираното намаление на цената на портокалите е средно около 12%, на лимоните около 8%, а на бананите и мандарините съответно около 3%.
През седмицата е регистрирано намаление и на цената на едро на ябълките, което спрямо предходния период е 3.5%;
При цените на повечето зеленчуци не се наблюдават резки седмични колебания, като леко поевтиняване e регистрирано при оранжерийните домати (средно около 8%) и зрелия чесън (около 3%). Цените на картофите, зелето, морковите и оранжерийните краставици запазват стойностите си от миналата седмица;
• През изтеклата седмица стойностите на Индекса на Тържищните Цени се понижават и в края на периода стъпват на ниво от 1.964 пункта. Лекото движение надолу на индекса през седмицата се дължи на стабилизирането на цените на хранителните стоки и поевтиняването на повечето плодове и някои зеленчуци.

 


Тагове: цени, храни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg