EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бавария предложи помощ за австрийските граници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бавария предложи помощ за австрийските граници

mail11:06 | 17.05.2016прегледи 764 коментарикоментари 0


Баварският министър-председател Хорст Зеехофер (ХСС) е предложил на Австрия съдействие при охраната на националните й граници, съобщава изданието Focus.

Зеехофер намира за правилно решението за затваряне на алпийски проход Бренер в случай на засилен мигрантски натиск над Италия. "Ще подкрепим Австрия дори с баварската полиция, ако правителството във Виена пожелае това", заяви лидерът на Християнсоциалния съюз, допълвайки, че бежанската ситуация от предходните няколко месеца не бива да се повтаря.

Същевременно Зеехофер предупреди отново, че Европа не бива да бъде твърде обвързана с турското правителство при справянето с проблема с мигрантите. "Не съм против преговорите с Турция. Но аз мисля, че е опасно да направим това зависимо от Анкара", коментира министър-председателят на най-голямата германска провинция.

Пред Европейската комисия Зеехофер подчерта, че правните процедури за статута на пристигналите мигранти трябва да бъдат решавани още по външните граници на Европейския съюз, а не сред държавите от вътрешността му./Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg