EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БАБХ: Открити нередности в млечни продукти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БАБХ: Открити нередности в млечни продукти

mail07:03 | 07.12.2022прегледи 605 коментарикоментари 0


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е отчела отклонения в 13 проби на млечни продукти от търговската мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ. 

Общо 39 проби са взети от 22 ноември за лабораторен анализ по физикохимични показатели, за установяване наличието на вложени немлечни мазнини и за определяне на количеството сухо вещество в допустимите граници. Получени са резултатите от 35 от пробите. В 22 от тях няма установени несъответствия, посочват от БАБХ. 

При една от пробите с отклонения е констатирано влагане на немлечна мазнина. Останалите проби са несъответстващи на нормативната уредба по физикохимични показатели.  

За установените несъответствия при направените анализи са съставени шест акта за  административни нарушения. Проверките продължават. 

БАБХ започна миналата седмица и засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден. До шести декември включително, ще се проверяват обектите за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Контролните органи ще обърнат специално внимание на продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg