EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

БАБХ & Митниците с обща е-система

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БАБХ & Митниците с обща е-система

mail15:09 | 06.10.2015прегледи 924 коментарикоментари 0


Изградена е електронна система между БАБХ и Агенция „Митници“ за обслужване и автоматизиране на процесите при вноса на храни.

Българска агенция по безопасност на храните приключи дейностите по проект „Изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход”.

„В резултат на изпълнение на дейностите по проекта беше изградена информационна система за обслужване на процесите по обработка на вноса на животински и неживотински продукти“, това заяви д-р Тенчо Тенев, зам.-изпълнителен директор на БАБХ и ръководител на проекта. Той подчерта, че ще се съкрати времето за осъществяване на контрола от страна на администрациите на БАБХ и Агенция „Митници“. Това е улеснение на бизнеса при работа с институциите и гарантира контрола съгласно изискванията на законодателството при осигурена прозрачност на процеса. Услугите, свързани с внос на стоки, подлежащи на контрол от БАБХ се и се електронизират.

Постигнати резултати от изпълнението на основните цели и дейности на проекта:
• Единен web базиран вход за участниците в процеса по внос
• Интерфейси за обмен на данни в синхронен или асинхронен режим между БАБХ и администрациите, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрол на стоки на принципа система-система (B2B)
• Развитие на информационните системи на БАБХ във връзка с изискванията на чл. 6 и 7 от Регламент (ЕО) № 136/2004 и чл. 5 и 6 от Регламент (ЕО) № 282/2004 и препоръките на Европейската комисия за обмен на данни в реално време с БАБХ, за да отговарят на мярката и да се интегрират със системите на другите администрации, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрола на стоки.
• Разработване на електронни услуги свързани с вноса на стоки от животински продукти и на продукти от неживотински произход подлежащи на проверка от БАБХ, с цел улесняване на процеса по внос и реализиране на електронна обратна връзка./Пресцентър БАБХ

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg