EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аферата със замърсения руски петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аферата със замърсения руски петрол

mail10:40 | 10.05.2019прегледи 1310 коментарикоментари 0


Доставките на руски петрол по петролопроводната система на Транснефт са намалели с 650 000 барела на ден от 1 до 6 май в сравнение с априлската дневна стойност, съобщи пред Ройтерс източник от сектора. Транснефт контролира около 85 процента от руския петрол. Руското производство е намаляло до 11,19 милиона барела на ден през периода от 1 до 6 май спрямо 11,23 милиона барела на ден през април, посочи друг източник, запознат с данните. Наличие на замърсен петрол петрол миналия месец принуди Русия да спре подаването по петролопровода Дружба до Централна Европа и Германия. Съоръжението е затворено вече втора седмица и не е известно кога може да бъде възобновено нормалното подаване на суровината. Три клиента на руски петрол заявиха пред Ройтерс, че качеството на руския петрол от балтийското пристанище Уст-Луга значително се е подобрило през последните дни, но има резки колебания на подаването.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви, че четирима души са арестувани във връзка с разследването на причината за замърсяването с хлориди на петрола по тръбопровода "Дружба", предаде Франс прес. Той добави, че транзитът на руски газ през тръбопровода, който снабдява Европа с петрол през Беларус и Украйна, се очаква да се нормализира до средата на май. Доставките на руски петрол с лошо качество доведоха до спирането на снабдяването през "Дружба" на 25 април. Тръбопроводът е един от най-важните в света и доставя петрол за доста страни, сред които Германия, Словакия и Полша.

Замърсеният петрол в тръбопровода "Дружба" е бил доставен от компаниите, за да се скрият многократните кражби на петрол. Това съобщи пред журналисти говорителката на следствения комитет на Русия Светлана Петренко.

"Според версията на следствието от август 2018 година до април 2019 година шестима заподозрени , сред които генералният директор на "Нефтеперевалка" ООД Светлана Балабай, заместник генералният директор на "Нефтеперевалка" ООД Рустам Хуснутдинов, генералният директор на "Петронефт Актив" ООД Владимир Жоголев, заместник директорът на "Магистрал" ООД Сергей Баландин, са участници в престъпната общност, която многократно е крала петрол на стойност, която не е под 1 милион рубли", съобщи говорителката на следствения комитет.

"Освен това през март и април 2019 година с цел да се скрие кражбата, извършена от няколкото заподозрени, в разпределителен възел в село Николаевка, Самарска област, е бил доставен петрол, който не отговаря на изискванията на ГОСТ (регионален стандарт, приет от Междудържавния съвет по стандартизация, метрология и сертификация - бел.ред.), към него са добавени съединения, съдържащи хлор", отбелязва Светлана Петренко.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg