EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АПИ отрече информацията за високи бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АПИ отрече информацията за високи бонуси

mail11:32 | 15.12.2010прегледи 1000 коментарикоментари 0


Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” отхвърли твърденията на СДС за неправомерно плащани високи бонуси на служители от агенцията. Според справка, представена от финансовия директор на АПИ Емилия Петрова,
изплатена сума до 31.11.2010 г. за участие в Комисии по обществени поръчки е 184 558 лв. Като членове на Комисиите са били привличани и представители на други държавни институции, като – Агенцията за обществени поръчки, МРРБ, МТИТС и други. Ето още подробности:
Брой възнаграждения за участие в Комисии – 400 бр.;
Средна сума за участие в Комисия/човек - 461.40 лв.;
Изплатени допълнителни суми, на основание Правилника за работата на АПИ и на Закона за пътищата до 31.11.2010г. - 117 843 лв.; като тук влиза и сумата за награди / сумата е за централната администрация на Агенцията/. Изнесената от СДС сума за индивидуално месечно възнаграждение на членовете на УС в размер на около 8 910 лв. е за периода от 01.01.2010. до 31.10.2010г. Възнагражденията на членовете на УС на АПИ се определят от МРРБ.
 

Ръководството на агенцията раздава месечно по 300 000 лв. бонуси на около 130 служители в централата на агенцията, заяви преди ден депутатът от "Синята коалиция" Ваньо Шарков. Отделни висши служители са получавали бонуси от почти 9000 лв. като награди, нощен труд, извънреден труд и участие в комисии, допълни депутатът."Това се случва, при условие че през тази година в България няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите, като премиерът се оправдава, че парите отиват за инфраструктура", заявиха от СДС.“Задаваме си въпроса в какво се състоят тези проверки на всеки 20 или 30 дни, през които се ходи на място на магистралата и дали те не се изчерпват само с две изречения: “Как сте, строите ли?”, “Строим”. Защото реалните данни са потресаващи“, каза Борис Марков от сините и допълни: “Всички нередности, които са констатирани в одитния доклад, който пак повтарям не е доклад на експерти, които ние сме привлекли, а официален доклад, на който ще се базират европейските институции, е пълен с нарушения и е изготвен от служителите, които са си раздали тези бонуси. Това е резултатът“, каза Росен Марков, като допълни, че данните, които са предоставени от министър Плевнелиев, са без имена, а са спрямо позициите, на които работят служителите.Според сините АПИ е пряко отговорна за допуснато незаконно строителство от изпълнителите на автомагистрала "Тракия", за бездействие във връзка с промените в проектите за изграждане на шест съоръжения, както и за системно нарушаване на българското законодателство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg