EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Антиевропейска съпротива срещу еврооблигациите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Антиевропейска съпротива срещу еврооблигациите

mail14:40 | 08.12.2010прегледи 403 коментарикоментари 0


Председател на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер определя като "антиевропейска" съпротивата на Германия срещу издаването на съвместни еврооблигации. Юнкер дава тази оценка в интервю, което
ще бъде публикувано утре в седмичника "Цайт", съобщи Франс прес.
"Предложението ни се отхвърля дори без да е било обсъдено.
Това много ме учудва. Този маниер да се създават в Европа сюжети табу и да не се обръща никакво внимание на идеите на другите е много антиевропейски начин да се управляват европейските дела", посочва люксембургският премиер, който оглавява групата на финансовите министри от еврозоната.
"Германия разсъждава малко опростенчески" по въпроса за еврооблигациите, добави Юнкер, който е пламенен поддръжник на идеята да бъдат издадени съвместни дългови книжа на страните от Европейския съюз.
Такива заеми, според поддръжниците им, би трябвало да разпределят рисковете, свързани с държавните дългове в еврозоната и да смекчат натиска над страните с финансови затруднения.
Германия, която благодарение на здравата си икономика има много благоприятни лихви върху облигациите си, се противопоставя на тази идея, подкрепяна от страните от Южна Европа, които в момента са под най-голям натиск на пазарите.
Берлин се противопоставя "без дори да е погледнал под полите на това предложение", изтъква Юнкер в интервюто си за "Цайт".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165