EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Американци отлагат планове заради ипотеки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американци отлагат планове заради ипотеки

mail11:02 | 13.04.2010прегледи 670 коментарикоментари 0


Над две трети от американските граждани, които нямат възможност да продадат имотите си и да си купят нови, които в по- висока степен да отговарят на нуждите им, са принудени да намаляват разходите за домакинствата си като пестят от средствата за храна, развлечения, дрехи, за да успеят да платят ипотеките си. Това сочат данните от проучване на компанията Move Inc., цитирано от Associated press.
Трудните времена на финансовата криза са рефлектирали и върху семейните планове на собствениците на жилища. Около една трета от участвалите в проучването са се преместили в по- малки жилища или са отложили планове за увеличаване на семейството.
Една четвърт от собствениците на жилища са заявили, че възнамеряват да продадат настоящия си имот и да купят друг с цел да намалят месечните си разходи в резултат на финансови проблеми.
Наред с многобройните грижи на притежаващите имоти, провелите проучването регистрират и редица доказателства за увеличаване на търсенето на жилищни имоти сред инвеститори.
„Притесненията около работата и икономическата ситуация като цяло са причини много хора да отложат големи покупки за по- добри времена,” посочват експертите от Move.com.
Инвеститорският интерес към покупката на имот, обаче, отбелязва значително повишаване през март 2010 г. (42%) спрямо октомври 2009 г. (11,3%).
Около 17 % от потенциалните купувачи на домове за заявили намерение да направят това в близко бъдеще и считат, че това е добра инвестиция.
Стабилизирането на пазара на имоти ще е важна част от възстановяването на икономиката на страната, смятат от компанията, провела проучването.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165