EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ „Тракия” е в график

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ „Тракия” е в график

mail16:15 | 04.11.2010прегледи 700 коментарикоментари 0


Строителството на Лот 2 и Лот 3 от магистрала „Тракия” е в график. Това каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев при проверка на изграждането на участъците, предаде репортер на агенция Фокус. Министър Плевнелиев пристигна на Лот 2 при кръговото движение при Стара Загора. Целта на днешния оглед е да се „заснеме” една картинка към днешна дата по цялото протежение на магистралата, за да бъде строителството публично и пред медиите. „Целта не е да покажем един министър, който се разхожда по една магистрала, а да покажем каква е ситуацията към днешна дата”, каза Плевнелиев. Огледът се прави с цел публичност и прозрачност по отношение на строителството на магистралата, каза той.
Няма никакви проблеми по отношение на разплащанията. До момента са разплатени 20 милиона лева аванси с пари по еврофондовете, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството.
„Това, че даваме зор тези магистрали най-после да се случат, след като 46 години не са се случили, няма нищо общо с качеството”, подчерта Плевнелиев. Скоростта на изпълнение на строежа няма да бъде за сметка на качеството.
По думите на министър Плевнелиев по строителството на автомагистралата е извършена много работа, но отделните етапи не могат да бъдат приключени поради няколко причини. Едно от тях са археологическите работи, които възпрепятстват приключването на четвъртия етап от лот 2. До момента този етап е изпълнен на 90 %.
Плевнелиев заяви, че археологическите работи трябва да приключат до края на ноември. На втория етап от лот 2 изпълнението е около 90 %, а на третия около 85 %.
Причината работата да не може да приключи напълно е в съпътстващата техническа инфраструктура, която включва изместване на водопроводи, канали, железопътни линии и електропроводи. Министърът обясни, че вече е в сила решение на Министерски съвет за отчуждаване на малки парчета земя по протежението на магистралата, което ще позволи преместването на водопроводите и един електропровод.
Към края на тази година „Трейс” - фирмата-изпълнител на лот 2, ще е завършила и четирите етапа и ще работи по етап 5.
Гръцката компания „Актор”, която е изпълнител на лот 3, е почти готова с първите два етапа и в края на годината трябва да е изпреварила графика с около два месеца.
Регионалният министър заяви, че е доволен, че строителството на магистралата върви по график и дори го изпреварва и смята, че ще бъде спазено обещанието през 2012-а по магистралата да се стига по морето.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg