EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ Марица отворена до Капитан Андреево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ Марица отворена до Капитан Андреево

mail09:00 | 08.06.2015прегледи 1526 коментарикоментари 0


От 7-ми юни вече е отворена за движение изцяло отсечката от Свиленград до Капитан Андреево на АМ „Марица”. С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв. Последният участък от магистрала „Марица” - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала „Тракия” – Лот 1 ще е готов до първи октомври.

С въвеждането в експлоатация на новото платно по изцяло завършена магистрала вече се пътува от Димитровград до ГКПП „Капитан Андреево“. В новия участък има 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска. Надлезът при км 102+550 осигурява безконфликтното пресичане на АМ „Марица“ с пътя Свиленград – Пъстрогор, а съоръжението при км 103+832 – с пътя Свиленград – Левка.

Изпълнител на обекта е „ПСТ Груп“ ЕАД /“Пътни строежи“, Пловдив и „ПСТ Холдинг“ ЕАД/. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ ЕООД, а авторският от „Пътпроект“ ЕООД.

АМ “Марица” е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор № 4 и от Трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Общата дължина на АМ „Марица“ от връзката с АМ „Тракия“ до ГКПП „Капитан Андреево“ е около 117 км.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg