EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Албанските плажове привличат българи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Албанските плажове привличат българи

mail17:05 | 18.04.2016прегледи 849 коментарикоментари 0


Хиляди българи ще почиват на албанските плажове. Интересът към тази непопулярна досега дестинация е нараснал значително в последно време, предаде Новости туризма. Привличат ниските цени и добрите условия по Албанската Ривиера. Най-предпочитани са Дуръс и Вльора, които са сред най-евтините туристически дестинации в Европа. „Албания е най-интересно туристическо направление. Тя не е препълнена, отделя големи средства за инфраструктурата, а цените са много ниски“, заяви директорът на Института за анализ и оценка в сферата на туризма в България Румен Драганов. Той отбеляза, че курортите в Албания са конкурентноспособни в сравнение с тези в Хърватия, и са по-евтини и неотдавна построени.
Отдихът за една седмица в четиризвезден хотел с включена прехрана и транспорт в Албания струва около 400 евро.

Сайтът Travel Money на британските пощи представи последния си Барометър за цените на почивките, разкриващ най-евтините морски дестинации за лятна почивка в Европа, предаде The Independent . Десетото годишно проучване се основава на общата стойност на десет от най-типичните разходи по време на почивка в 20 европейски морски курорти. Сред включените ваканционни „артикули“ са чака кафе, слънчев крем, спрей срещу насекоми и три хранения на де плюс бутилка вино на вечеря.
На 10-то място е гръцкият остров Кефалония с общи разходи в размер на 68.49 лири. Преди него се нареждат курортите Пореч (Хърватия), о. Закинтос (Гърция), Крит (Гърция), Коста бланка (Испания), Хихон (Испания) и Коста дел Сол (Испания). На първите три места са Слънчев бряг (България) с 41.55 лири, Алгарв, (Португалия) с 47.04 лири и  Лимасол (Кипър) в 51.82 лири.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg