EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Алан Грийнспан успокои пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Алан Грийнспан успокои пазарите

mail11:00 | 02.07.2010прегледи 822 коментарикоментари 0


Бившият председател на Федералният резерв на САЩ Алън Грийнспан заяви, че скорошният спад на фондовия пазар е типична фаза от възстановяването, като в голяма степен е по - скоро свързан с международната нестабилност, отколкото с проблемите в САЩ, съобщи електронното издание К2Капитал.
„Това, което виждаме сега на финансовите пазари, е напълно нормално явление. Доколкото мога да преценя, то се явява типично за този балон, който сега се формира в хода на възстановяването на икономиката,” коментира Грийнспан в интервю на CNBC.
„Обикновено ние говорим, че картината на фондовия пазар е обусловена от икономическите събития, но аз съм уверен, че обратната връзка е много по-силна. В момента все още не е започнало нормалното възстановяване на икономиката. Ние току- що излязохме, от най- нетипичната, според мен, и опасна световна финансова криза, която не сме познавали преди”.
„Но случилото се в последно време понижение на финансовите пазари беше по- скоро международно, отколкото вътрешно за Америка явление,” допълва Грийнспан, и уточнява, че „причината за това е във вътрешната нестабилност на европейската система.”
Една от причините е, че малкият бизнес не наема нови сътрудници, смята Грийнспан, както и това, че малките банки нямат достъп до търговски кредити и не кредитират малкия бизнес. Грийнспан добавя още, че никой не е успял да предвиди финансовата криза, тъй като това е било рязко и внезапно явление.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg