EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акция срещу фирми в захарния бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акция срещу фирми в захарния бизнес

mail14:45 | 10.05.2012прегледи 774 коментарикоментари 0


Тече акция срещу фирми, свързани със захарния бизнес, за източване на ДДС. Това потвърди в кулоарите на парламента финансовият министър Симеон Дянков. На въпрос дали фирмите са свързани с Гриша Ганчев, вицепремиерът обясни, че акцията е срещу голям и известен бизнесмен. Дянков допълни, че до края на деня очаква да има арести, но не конкретизира на кого.
„Още през 2002-2003 година е имало доклади и в НАП, и в различните структури на сигурността, в тези доклади се дават оценки, че годишно от ДДС-измами само в сектор захар загубите на държавата са между 140 и 200 млн. лв.", каза Дянков. Вицепремиерът допълни, че още преди две години е поискал от съответните дирекции в НАП не само да четат доклади и да пишат доклади в други институции, а да се заемат с този въпрос заедно с различни други структури, които са под ръководството на вътрешния министър Цветан Цветанов.
„Мога да потвърдя, че от тази сутрин тази двугодишна анализаторска дейност е довела до конкретен резултат. Става въпрос за над 20 свързани фирми. Става въпрос за голям, добре известен български бизнесмен и по първоначални оценки на НАП по този начин ДДС измамите в сектора или ще изчезнат, или ще се намалят с огромен процент", каза Дянков. Финансовият министър допълни, че има и други фирми, по които продължава работата.източник Дарик
 


Тагове: захар, фирми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg