EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акция срещу нелегални имигранти - резултати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акция срещу нелегални имигранти - резултати

mail15:15 | 13.05.2016прегледи 896 коментарикоментари 0


Резултатите от специализираната полицейска операция срещу нелегалната миграция в София и няколко града на страната са обнадеждаващи, коментира пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Тя съобщи, че в операцията участват 1400 полицаи с около 400 или 500 автомобила и има задържани трафиканти. 
Такива операции сме правили и друг път, те са част от общата ни практика за овладяване на миграционния поток, посочи Бъчварова. 
По-рано днес МВР съобщи, че в спецакцията участват служители на ГД "Гранична полиция", Дирекция "Миграция", СДВР и 11 областни дирекции в страната. Полицейски проверки се извършват в хотели, хостели и други места за настаняване, както и на моторни превозни средства, заведения и търговски обекти в съответните райони.
Няма заплаха, има статистика, посочи Бъчварова. Провеждаме операцията, за да уточним съотношението и характера на тези, които преминават нелегално границата и ги установяваме някъде навътре в страната, обясни тя. По думите й сега стратегията е променена - повече малки групи от мигранти се опитват да влязат, които са по-трудни за идентифициране. 
Румяна Бъчварова се похвали, че току що се е подписала под решението на правителството за допълнително финансиране на последния участък от оградата по турската граница. Тя отбеляза, че за това ще бъдат отделени 6,3 млн. лева. По думите й това има пряка връзка с приходите, които правителството успява да осигури, благодарение на ограничаването на контрабандата.
Остават ни едни 10 км, за да затворим цялата сухопътна граница, коментира вътрешният министър и посочи, че това е най-трудният участък - до Малко Търново. По думите й до края на юни ще имаме завършен участък от оградата, без тези 10 км.
В отговор на въпрос вицепремиерът Румяна Бъчварова каза, че няма притеснения относно подкрепата на Реформаторския блок за правителството, след като вчера парламентарната комисия за борба с корупцията отхвърли антикорупционния закон на Кунева. Тя отбеляза, че тази комисия е съставена на паритетен принцип, а водеща е правната комисия. Имаме общо политическо разбиране, че трябва да уредим законодателно и тази тема, посочи Бъчварова. (БТА)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg