EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акции в ресторант - къде?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акции в ресторант - къде?

mail14:07 | 26.02.2020прегледи 671 коментарикоментари 0


Специалисти от InvestorPlace представят акции на седем компании от ресторантьорския бизнес, на които си заслужава според тях да обърнете внимание.

Chipotle (CMG)

Chipotle Mexican Grill (NYSE: CMG) е един от пионерите на бързото хранене. Наскоро компанията въведе елементи от менюто, които да вървят заедно с най-новите тенденции в диетата, както и съобразени с непоносимостта към глутен, които някои клиенти имат.

CMG започна да използва услугата за вземане на поръчки директно от домовете на клиенти с помощта на мобилно приложение.

Освен това, печалбите на Chipotle достигнаха рекордни висоти през 2019 г. Това е ръст от 54%, който прогнозира добро бъдеще за компанията и именно затова експертите я препоръчват като подходяща за вашия портфейл.

Wingstop (WING)

Wingstop (NASDAQ: WING) е друга компания, която тръгва от нишовия пазар и достига върхове. Днес компанията има над 1350 локации по целия свят - Мексико, Колумбия, Панама, Сингапур, Индонезия, Малайзия, Обединените арабски емирства, Великобритания и САЩ.

За разлика от CMG обаче WING е франчайз бизнес и се е разраснал навсякъде. Очевидно хората обичат да се хранят с пилешки крилца, защото това предлага компанията.

Акциите са нараснали с 51% през последните 12 месеца и продължава да растат. Заради успеха на компанията, специалистите препоръчват да се закупят акциите й.

Shake Shack (SHAK)

През 2001г. в Ню Йорк Дани Майер започва да продава на щанд хотдог и бургери. Сега бизнесът се е разраснал в много градове. Акциите са нараснали с 41% през изминалата година и специалистите препоръчват те да бъдат закупени. Така че, въпреки че е скъпо, компанията има голям потенциал за ръст, особено в САЩ, тъй като икономиката продължава да се разраства.

Papa John's (PZZA)

През 2017 г. основателят на Papa John's International (NASDAQ: PZZA), Джон Шнатър, беше отстранен от длъжността изпълнителен директор. Той беше уловен да прави неподходящи коментари повече от веднъж и най-накрая бордът се реши, тъй като, тъй като продажбите спаднаха и инвеститорите се оттеглиха.

PZZA работи усилено, за да излезе от дупката.

От своя страна акциите са нараснали с 59% през последната година, което показва, че има напредък. Най-важното е, че след като облакът се е вдигнал, неговите франчайз операции както в национален, така и в световен мащаб трябва скоро да дадат резултат.

McDonald's (MCD)

Въпреки че загуби 4 милиарда долара пазарна капитализация за един ден, когато изпълнителният директор на McDonald's (NYSE: MCD) Стив Истърбрук беше уволнен заради връзка със служител, той успя да възстанови част от тези загуби за два месеца оттогава.

През последните 52 седмици акциите на MCD, отчасти благодарение на уволнението на Истърбрук, отчетоха обща възвращаемост от 20.2%.

Джош Еномото, експерт от InvestorPlace:

„McDonald's е горд член на дивидентите аристократи. Постоянно увеличава изплащанията си за период от 43 години. Ако спадът се отрази на пазарите, акциите на MCD такива, които ще искате да притежавате. "

Wendy's (WEN)

Wendy's Inc (NASDAQ: WEN) е малка компания в сравнение с MCD, която има пазарна капитализация 162.4 милиарда долара. Междувременно пазарната оценка на Wendy е 5.2 милиарда долара. И все пак е конкурентна.

Освен това скоро ще стартира собствена услуга за закуски.

WEN винаги търси начини да бъде в крак с тенденциите. И може да го постигне по-лесно от MCD, защото самата компания е по-малка и лесно подлежи на промени.

Акциите са нараснали с 33% през последната година и осигуряват солиден дивидент от 2%. Затова изглеждат чудесен вариант за инвеститорите, които искат да добавят ресторантьорски акции към портфейла си.

Aramark (AMRK)

Aramark (NYSE: ARMK) извършва по-широка дейност. Няма ресторанти, а предлага услуги в хранителния сектор за различни институции - правителствата, университети и др.

Също така доставя храна за ресторанти. Това прави компанията много по-диверсифицирана и оперира в различен мащаб от повечето фирми в потребителския сектор.

Започва да отдава под наем помещения, които да се превърнат в ресторанти.

ARMK съществува от 1959 г., има глобални операции и продължава да намира нови възможности за развитие. Акциите са нараснали с 30% през изминалата година и изплащат 1% дивидент. Ето защо експертите ги препоръчват.

Източник: Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg