EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акцизът на цигарите непроменен до 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акцизът на цигарите непроменен до 2013

mail09:50 | 17.03.2011прегледи 952 коментарикоментари 0


Акцизът на цигарите няма да бъде променян до 2013 г. и в Закона за акцизите и данъчните складове ще залегне дългосрочен план за неговото поетапно увеличаване след посочения срок. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет /МС/.
Това е станало известно по време на среща на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков с представители на тютюневи компании. Премиерът е изразил решимостта на кабинета да се бори с контрабандата на цигари докрай и още веднъж е потвърдил, че това е един от приоритетите в неговата програма. Бойко Борисов е запознал представителите на фирмите с мерките, които се вземат по този въпрос. "Специализираният съд срещу организирани престъпни групи, който ще заработи от август, е една от превантивните мерки в борбата с контрабандата", е заявил министър-председателят. Вицепремиерът Дянков отново е подчертал важността от осигуряване на предвидимост на бизнес средата в България и стабилност по отношение на акцизите върху цигарите като начин за противодействие срещу незаконната търговия. Той е подкрепил включването в Закона за акцизите на план-график за промяната на акцизите върху цигарите до 2018 г. според изискванията на директивата на Европейския съюз.
На срещата е било обсъдено и въвеждането на по-строги мерки за контролиране на продажбата на тютюневи изделия на големите пазари в страната. Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, които също е присъствал на срещата, е допълнил, че вече има създадени мобилни групи за проверка на автомобили, превозващи акцизни стоки. Представителите на индустрията са подкрепили намерението на правителството да поддържа стабилен акцизен режим до 2013 г. и за поетапно увеличаване на акцизите до 2018 г. като ключова мярка за ограничаване на незаконната търговия. По този начин ще бъде постигната и фискална стабилност и предвидимост на бизнес средата в България, посочват от МС. Компаниите са декларирали пълната си подкрепа за усилията на правителството в борбата с незаконната търговия и контрабандата на цигари. На срещата в Министерския съвет са присъствали още директорът и заместник-директорът на Главна дирекция "Криминалнаполиция" Ангел Антонов и Георги Арабаджиев.

 


 


Тагове: цигари, акциз
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg