EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Азия:Петролът леко поскъпна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Азия:Петролът леко поскъпна

mail09:15 | 31.05.2013прегледи 336 коментарикоментари 0


Петролът леко поскъпна и днес в сутрешната азиатска сесия, тъй като играчите отново започнаха да купуват след спада на котировките на черното злато тази седмица в очакване на днешната среща на ОПЕК и на фона на нестабилността на пазара, който  продължава да бъде обезпокоен от прогнозите за световния икономически растеж и търсенето в САЩ, предаде Франс прес. Американският лек суров петрол с доставка през юли поскъпна с 2 цента до 93,63 долара за барел, а лондонският сорт Брент от Северно море със същия срок на доставка повиши цената си с 10 цента до 102,29 долара за барел.
Петролът, чиито котировки тръгнаха отново нагоре вчера в Ню Йорк, продължава да поскъпва въпреки рекордно високото равнище на запасите на САЩ, тъй като инвеститорите "възвърнаха апетита си на това равнище на цените", коментира анализатор на пазара в Сингапур.
ОПЕК вероятно няма да предизвика изненади и ще запази тавана на производството си, след като почти всички членки на петролния картел, сред които и влиятелната Саудитска Арабия, се обявиха за статуквото въпреки съпротивата на Иран и опасенията за световното търсене на черното злато, допълва АФП.
 


Тагове: петрол, Азия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg