EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЗ: Работна ръка за всички бедстващи общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЗ: Работна ръка за всички бедстващи общини

mail11:04 | 22.06.2023прегледи 537 коментарикоментари 0


Агенция по заетостта ще подкрепи с работна сила всички пострадали от наводненията общини. Местните власти могат да подават заявления за включване на безработни към аварийните им екипи за почистване и възстановителни дейности. По места чрез дирекция „Бюро по труда“ ще се осъществява нужното съдействие за насочване и подбор на работници.

Работните места ще бъдат осигурени по Програмата за заетост и обучение на продължително безработни, която се изпълнява от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта със средства от държавния бюджет. Те ще бъдат наети за период от 3 месеца на 4-часов работен ден и ще подпомагат пострадалите от природното бедствие населени места.

В аварийните екипи в общините Берковица и Етрополе вече са наети безработни. Назначенията са утвърдени от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Полина Маринова, съгласувано с министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, по предложение на кметовете на Берковица и Етрополе.

Наетите ще подпомагат хората от пострадалите региони чрез отводняване, разчистване на улици, тротоари както и с друга неквалифицирана работа за отстраняване на нанесените щети по общинската инфраструктура.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg