EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЕЦ “Козлодуй“ с нов директор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЕЦ “Козлодуй“ с нов директор

mail15:40 | 13.09.2011прегледи 740 коментарикоментари 0


АЕЦ “Козлодуй “ има нов изпълнителен директор след като предишният Костадин Димитров изкара по-малко от година на поста, сменяйки миналия ноември тогавашния шеф на ядрената централа Димитър Ангелов след година и три месеца начело на оператора, съобщава vratzaplus.com.
Смяната е станала по молба на самия Димитров, която се аргументирал със здравословни проблеми, съобщиха в понеделник от “Българския енергиен холдинг“ (БЕХ), собственик на атомната централа. Димитров напуска и Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй“, като ръководният пост се поема от досегашния член на управата Александър Николов.
Самият Николов влезе в борда на АЕЦ “Козлодуй“ след отстраняването на Димитър Ангелов от шефското място в дружеството, тъй като бил в пенсионна възраст.
49-годишният нов директор е завършил специалност топло и ядрена енергетика в Техническия университет в София, започва работата си през 1986 г. в АЕЦ “Козлодуй“ като минава през длъжностите оператор, дежурен инженер на блок, главен технолог на V и VІ реактор, шеф на производството и на експлоатацията. В Съвета на директорите на ядрения оператор пък влиза нов член - 61-годишният Митко Янков, който е завършил Московския енергетически институт, специалност инженер – топлофизик “Атомни електростанции и установки”. Неговата кариера също е свързана само с АЕЦ “Козлодуй“, където последно е бил директор по безопасност и качество в централата.
АЕЦ “Козлодуй“ не е единственото държавно енергийно дружеството, което сменя на често шефовете си. НЕК, която също е от групата на БЕХ, за последните две години смени трима шефове. И “Булгартрансгаз“ наскоро смени назначения при идването на ГЕРБ на власт директор с друг.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165