EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АДСИЦ вече се търгува на Борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АДСИЦ вече се търгува на Борсата

mail14:04 | 19.04.2016прегледи 1011 коментарикоментари 0


Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ вече се търгува на БФБ-София. Размерът на емисията е 650 000 лева и съответства на броя акции, като всяка акция е с номинална стойност 1 лев. Учредител и основен акционер на Фонда е естонската компания Арко Вара АС, която присъства на българския пазар на имоти от 2006 г.

Предстои в най-скоро време и увеличение на капитала до общо  30 млн. лв. Книжата на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ се търгуват под борсов код 28R.

С набраните средства Фондът ще инвестира в големи проекти, със 100 и повече жилищни единици всеки, изискващи поне 5 милиона евро собствен капитал.

„В резултат на раздвижването на пазара на недвижими имоти през изминалата година, наблюдаваме и засилен инвеститорски интерес в сектора. Логично идва и листването на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ, които ние днес приветстваме на Борсата. Убедени сме, че капиталовият пазар дава отлична възможност за привличане на средства за инвестиции в недвижими имоти и ще сме свидетели и на следващи листвания от сектора.“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на  БФБ-София. 

Към момента дружествата със специална инвестиционна цел от сектора на недвижимите имоти, които се търгуват на Основен Пазар на БФБ-София са 14, с пазарна капитализация над половин милиард лева.  


Тагове: АДСИЦ, БФБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg