EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Адвент Интернешънъл купи 79% от "Девин" Груп Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Адвент Интернешънъл купи 79% от "Девин" Груп Австрия

mail17:13 | 19.11.2009прегледи 1931 коментарикоментари 0


Адвент Интернешънъл, световен фонд за финансиране чрез дялово участие,обяви, че е придобил приблизително 79% от акциите на Девин АД от Соравия Груп Австрия и определени индивидуални акционери на цена 3.06 лв. за акция.
Тази транзакция оценява Девин на обща стойност на предприятието от 40 млн. евро. Изпълнителните директори на бутилиращата компания ще запазят своя дял акции, възлизащ на 6.7 %, информират от публичното дружество.
Съгласно изискванията на българското законодателство, Адвент ще обяви търгово предложение за изкупуване на останалите акции на дружеството, търгувани на Българската фондова борса.
Комисията за защита на конкуренцията разреши миналата седмица концентрация между предприятия чрез придобиване на пряк самостоятелен контрол от страна на Адвент Уотър (Люксембург) С.а.р.л. върху "Девин" АД. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението. Адвент Уотър е частно дружество с ограничена отговорност, учредено съгласно законите на Люксембург. Дружеството е дъщерно на Адвент Интернешънъл Корпорейшън, САЩ.
Девин АД и дъщерното му дружество "Атлантик Дивайн" ЕАД са увеличили капацитета и срока на концесиите си за минерална вода чрез допълнителни споразумения към концесионните договори на всяко от дружествата с Министерство на околната среда и водите, съобщи днес "Девин" АД чрез сайта на Фондовата борса. Чрез
споразуменията се постига привеждането на договорите в съответствие с измененията в Закона за водите, обнародвани на 23 юни 2009 г. Допълнителните споразумения са подписани на 17 ноември 2009 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg