EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Автокино в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Автокино в Сливен

mail09:30 | 29.04.2015прегледи 1473 коментарикоментари 0


Автокино отваря врати в Сливен. Жителите и гостите на Сливен ще могат да се насладят на 3 прожекции от 20:00 ч, 21:30 ч и 23:00 ч. на първия български пълнометражен анимационен филм от 20 години насам “Българ Филмът”. Желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на www.avtokino.bg и разбира се - да имат автомобил.Местата са ограничени до 40 автомобила. Всеки месец на 28-мо число в Сливен ще се излъчват по 3 прожекции. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми. Автокиното се състои се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.
Благоевград обаче остава без кино
Триетажната сграда на площад „Георги Измирлиев -Македончето“, в която се намира и единственото кино в Благоевград - „Синемакс“, е обект на публична продан. Съдия изпълнител обяви за продажба сградата с киното с първоначална цена 920 902 лева, от която да тръгне търга, съобщава struma.com.Сградата е собственост на фирма „Симол“ и е триетажна. Помещенията й са преустроени в модерно кино със собственици Ризови. Причината за публичната продан са дългове към банкови институции. С приходите от киното собствениците му не можели да погасят кредитите си и то бе сложено на тезгяха от съдия-изпълнителя. Ако не се намери купувач и стопаните му затворят вратите му Благоевград, ще остане без кино.
Старото „Никола Калъпчиев“ се превърна в огромен магазин и офиси, „Синемакс“ е обявен за продажба, той като няма публика, независимо от непрекъснатото обновяване на програмата му. Така поредната културна институция в областния център ще затвори. Проблеми има и в благоевградския театър, който е задушен от 800 000 лева натрупани дългове.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg