EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия разследва Амазон за злоупотреби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия разследва Амазон за злоупотреби

mail18:05 | 18.02.2019прегледи 791 коментарикоментари 0


Австрийското федерално управление за конкуренцията обяви, че е започнало разследване за злоупотреба с господстващо положение срещу Амазон (Amazon) във връзка с "многобройни жалби от австрийски търговци" срещу практиките на американския гигант в онлайн търговията, предаде Франс прес.

Федералното управление иска да "разгледа внимателно условията, при които компанията предоставя на австрийските препродавачи на Амазон достъп до пазара си", се посочва в комюнике на организацията. Тя подозира, че Амазон ощетява другите оператори (...) и се опитва така да даде предимство на офертите си.

Австрийското федерално управление за конкуренцията обяви, че е започнало предварително разследване "след разговори с ЕК и с германската антикартелна служба". Тази последната започна подобно разследване срещу Амазон през ноември миналата година.

Интернет гигантите са критикувани все повече заради търговските си методи, начина, по който управляват данните на потребителите и усилията им да избегнат плащането на данъци. Сред оспорваните практики от австрийските продавачи федералното управление цитира "неоснователното и внезапно блокиране на сметките на продавача, задължението за оповестяване на покупните цени, добавянето на неправилна информация за доставката, неоснователното понижение на търговците в класацията на продуктите, клаузи, които усложняват процесите".

Други страни като Япония и Франция, както и ЕК, започнаха разследвания или процедури относно търговските практики на интернет гигантите като Гугъл (Google), Амазон, Епъл (Apple) и Фейсбук (Facebook).

В края на юни 2017 година ЕК наложи на Гугъл първата глоба в Европа за злоупотреба с господстващо положение на стойност 2,42 милиарда евро. /


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg